FAQ

ANNAPURNA YOGA

Veelgestelde vragen

- Kan ik op elk moment van het jaar mee aansluiten ?

 

Het is geen enkel probleem om ook tijdens het schooljaar nog mee aan te sluiten. Gelieve dit wel op voorhand te laten weten aan de lerares.

 

- Kan ik op mijn leeftijd nog aan yoga doen ?

 

Yoga is niet leeftijdsgebonden en dus kan iedereen op gelijk welke leeftijd yoga beoefenen. Mijn lessen worden gevolgd door mensen uit alle leeftijdscategorieën, van tieners tot kwieke tachtigers.

 

- Moet je lenig zijn om yoga te beoefenen ?

 

Lenigheid is geen vereiste om yoga te gaan beoefenen. Naast kracht en uithouding is lenigheid juist een gevolg van het beoefenen van yoga.

 

- Is yoga ook geschikt voor mannen ?

 

Mijn lessen worden inderdaad ook gevolgd door mannen. Het is dus zeker niet zo dat yoga te ‘gemakkelijk’ of te ‘soft’ zou zijn om door mannen beoefend te worden. Het versterkt de spieren, maakt leniger, verbetert de uithouding en leert je om de focus te behouden waardoor het bovendien ook aan sporters vele voordelen biedt.

 

- Is yogales gevaarlijk voor blessures ?

 

Als men bedachtzaam de houdingen uitvoert en luistert naar mijn advies bij iedere houding, is er geen enkel gevaar voor blessures. Yoga kan daarentegen wel helpen om blessures sneller te doen herstellen.

 

- Kan ik yogales volgen als ik last heb in mijn rug of nek ?

 

Yoga is juist een ideale manier om nek- en rugklachten te voorkomen en te verhelpen. Dit komt doordat we werken aan het versterken van onze spieren, aan een correcte houding en aan onze soepelheid.

 

- Over welk soort yoga gaat het ?

 

De yoga die wij in de les beoefenen is de oorspronkelijke vorm van yoga, hatha yoga, met de grote aandacht voor de juiste uitvoering en het effect van elke houding, uit de iyengar yoga. Daarnaast wordt er ook een les Vinyasa yoga gegeven, waarbij de houdingen elkaar sneller opvolgen en met evenveel aandacht voor de ademhaling als wij reeds toepassen in de hatha yogalessen.

 

- Wat houdt een meditatieles in ?

 

De les start met enkele stretchoefeningen. Daarna wordt er een meditatietechniek aangeleerd. We sluiten de les af met een korte lichaamsrelaxatie.

 

- Vanwaar de naam Annapurna Yoga ? Wat betekent dit ?

 

Uitleg over de oorsprong van deze naam kan je terugvinden onder de link ‘Annapurna yoga’.

 

- Wat moet ik aandoen om een yogales mee te volgen ?

 

Het spreekt voor zich dat voor een yogales losse kledij is aangeraden. Dit hoeft niet trendy te zijn maar vooral comfortabel. Yoga beoefenen in jeans is nu eenmaal niet ideaal…

 

- Moet ik zelf een yogamat meebrengen ?

 

Als je zelf een yogamat hebt, kan je die best meebrengen. Heb je nog geen eigen matje dan kan je er altijd een gebruiken van mij.

 

- Wat is een goede yogamat ?

 

Ieder matje dat voldoende grip geeft en dik genoeg is zodanig dat je er zelf comfortabel op ligt, is ok. Yogamatjes zijn er in alle prijscategorieën, van goedkoop tot zeer duur. Merknamen spelen hierbij dikwijls een rol. Ook in grootwarenhuizen kan men soms goede yogamatjes kopen.

 

- Mag mijn dochter of zoon meekomen ?

 

Kinderen mogen meekomen van zodra ze de leeftijd hebben bereikt waarop ze begrijpen wat er gezegd wordt en voldoende discipline hebben om aan de les deel te nemen zonder anderen te storen.

Copyright © All Rights Reserved